Welkom bij praktijk Relieve

 

Multidisciplinaire praktijk Relieve biedt verschillende behandelingen aan die letterlijk voor ‘relieve’ of ‘verlichting’ van geest en lichaam zorgen.

 

Voor een afspraak bij psychotherapeut Geertrui, klinisch orthopedagoog Laïni of kinesitherapeut Evelien: klik hier of op maak een afspraak.  


Voor een afspraak bij personal trainer Eric klik hier. 

DSC 0548 Bewerkt

Kinesitherapeut Evelien Vanwalleghem

 • Een persoonlijke aanpak: in deze praktijk krijg je een behandeling aangepast aan jouw doelstelling. Er wordt samen met jou gezocht naar een oplossing voor jouw klachten.
 • Een kwalitatieve behandeling: dankzij de verschillende opleidingen kan er met een ruime blik gekeken worden naar de klachten, hierdoor word je als patiënt zo compleet mogelijk geholpen.
 • Samenwerking met andere kwaliteitsvolle disciplines: wanneer nodig wordt er overlegd met andere disciplines zoals arts, osteopaat, kinesitherapeut, psycholoog, ...
 • Zelfstandigheid van de patiënt: door middel van oefeningen en adviezen kan je jouw gezondheid weer in eigen handen nemen en vertrouwen krijgen in jouw lichaam en geest.
 • Eerlijkheid: door een vertrouwelijke sfeer te creeëren kunnen alle vragen gesteld worden en zal er eerlijk antwoord gegeven worden.
 • Aandacht voor de oorzaak van de klacht: via een grondig vraaggesprek en lichamelijk onderzoek wordt getracht de oorzaak te vinden van de klachten en worden stoornissen in het lichaam opgespoord. Daarnaast wordt het lichaam als één geheel gezien en wordt er gekeken of er andere factoren mee de oorzaak zijn van de klacht.
 • Een rustige gespreksruimte en een ruime, ingerichte oefenzaal

 

Evelien@praktijk-relieve.be

Geertrui 4 (1)

Psychotherapeut Geertrui De Leersnijder

Ik ben Geertrui De Leersnijder, mama van twee zonen en psychotherapeut voor jongeren en volwassenen.

 • Opleiding: Ik volgde een vierjarige opleiding psychotherapie en een specialisatiejaar jeugdpsychotherapie.
 • Cliëntgerichte hulp: Ik luister graag eerst naar jouw verhaal en hulpvraag. Bij jongeren volgt daarna een oudergesprek om een ruime blik te krijgen. De cliënt staat altijd centraal.
 • Samenwerking: Op vraag kan er in overleg gegaan worden met artsen, psychiaters, scholen, CLB’s of andere instanties.
 • Visie: Mensen zijn enorm veerkrachtig. Tegenslagen en moeilijkheden horen bij het leven, net als de mooie momenten en de onverwachte meevallers. Iedereen heeft zijn eigen sterktes en talenten. Die liggen soms zo diep ondergesneeuwd dat we ze niet meer zien. Als psychotherapeut help ik deze talenten terug te vinden en te versterken. Zo groeit het zelfvertrouwen en de kracht om met tegenslagen om te gaan.
 • Werkwijze: Ik luister empathisch en ga via creatieve verwerking op zoek naar verdieping en opluchting. We gaan samen op zoek naar wat maakt dat het soms moeilijk loopt. Gaandeweg ontdekken we welke mogelijkheden er zijn om groei opnieuw mogelijk te maken. We focussen dikwijls op ons zelfbeeld, mensbeeld en wereldbeeld en gaan die opnieuw positief vormgeven.
 • Troeven van Relieve: Relieve heeft naast het therapielokaal een grote sportruimte. Technieken om te ontladen en te ontspannen kunnen daar uitgeprobeerd worden. Deze bewegingen kunnen een grote steun zijn in het anders omgaan met moeilijkheden. Hierdoor wordt ook het lichaam actief betrokken bij het groeiproces.
 • Hoop: Samen gaan we op weg naar een toekomst waarin mensen terug stralen en in zichzelf geloven.

 

Geertrui@praktijk-relieve.be

DSC 0522 Bewerkt

Klinisch Orthopedagoog Laïni Abedi Amisi

Net als een klinisch psycholoog beoefen ik als klinisch orthopedagoog een erkend geestelijk gezondheidsberoep. Dat wil zeggen dat je bij mij terecht kan als je ondersteuning kan gebruiken tijdens het ervaren van psychische klachten en moeilijkheden rond jouw ontwikkeling, gedrag en/of emoties. Concreet houdt dit in dat ik kinderen, jongeren en volwassenen behandel die bijvoorbeeld kampen met AD(H)D, ASS, depressie, angst, trauma en andere zaken die een impact kunnen hebben op het dagdagelijkse leven. Ook mensen met een (verstandelijke) beperking kunnen bij mij terecht om samen te werken aan de moeilijkheden die zij ervaren op een of meerdere levensdomeinen.

 

 • Visie. Elke periode in het leven gaat gepaard met vragen, onzekerheden, maar ook met het ontdekken van nieuwe krachten en steunfiguren om met die vragen en onzekerheden om te gaan. Toch is het vaak een uitdaging om die krachten te vinden en die steunfiguren toe te laten. Ik wil graag deel uitmaken van dit groeiproces door naast jou te mogen staan wanneer je er klaar voor bent om die uitdagingen aan te gaan. Zo kunnen we samen die krachten in je leven verkennen en een plaatsje maken voor de steun die jij nodig hebt. 
 • Samenwerking. Jij bent de expert in jouw groeiproces. Ik ben er om jou te ondersteunen zodat jij de nodige tools kan krijgen om met de moeilijkheden in je leven te kunnen omgaan. Daarom ben jij een evenwaardige partner in dit proces en is jouw inspraak en betrokkenheid cruciaal. 
 • Persoonsgerichte aanpak. Samen verkennen we de verschillende domeinen in jouw leven en hoe jouw klachten hierin plaatsgrijpen. Hierna gaan we samen op zoek naar hoe deze klachten zijn ontstaan en welke omstandigheden hier deels voor verantwoordelijk zijn. Daarnaast gaan we ook jouw manier van omgaan met deze omstandigheden onder de loep nemen. Zo komen wij samen tot een duidelijk overzicht van wat er precies aan de hand is zodat er zorg op maat kan plaatsvinden. 
 • Werkwijze. We gaan via gesprek of op creatieve manieren op zoek naar de nodige tools en steunfiguren om de uitdagingen in je leven aan te gaan! Door in te zetten op het versterken van veerkracht, zelfkennis en zelfvertrouwen, kan er gekomen worden tot een betere kwaliteit van leven. 

 

laini@praktijk-relieve.be

DSC 0540 Bewerkt

Personal Trainer Eric Vereecke

 • Opleiding + specialisaties: Personal trainer (Ereps Level 4 - NASM), Postgraduaat Functional Training, Asses en Correct, Pre- en postnatale training, bootcamp en small group training.
 • Visie: Personal training en small group training is meer dan gewoon wat sporten.  Het is samen met de klant bouwen aan een gezonde, sportieve levensstijl waarin geest, voeding en beweging ontegensprekelijk met elkaar verweven zijn.  Hoe jij je voelt is voor mij belangrijk en daar neem ik dan ook mijn tijd voor. 
 • Werkwijze: Na een intake-gesprek, waar ik alles over je te weten wil komen, voer ik een assessment uit.  Dit houdt in dat ik kijk waar jouw sterke en minder sterke punten liggen, wat je beperkingen zijn op vlak van beweging en kracht.  Op basis van al deze gegevens wordt een individueel plan opgesteld om samen met jou te bouwen aan een verbeterde versie van jezelf.
 • Samenwerking: Indien nodig en/of op vraag kan worden samengewerkt met artsen, kinesitherapeuten, osteopaten, diëtisten.
 • Troeven van Relieve: De aanwezigheid van de verschillende disciplines maakt het mogelijk om vlug te schakelen indien dit nodig is.

 

info@be-fit-forever.be   of via 0477380692

Een afspraak bij Eric is mogelijk via deze website

Locatie 

Stationsstraat 68, 8470 Gistel

Dit is wat onze patiënten over ons zeggen

Deskundig in het toepassen van haar vakcompetenties. Begeleid, beredeneerd, doelgerichte aanpak.

Review door VH M-TH

Graag wil ik Evelien bedanken, niet alleen voor de goede behandelingen maar ook voor de steun. Voor dat duwtje in de rug dat ik nodig had om de verdere stappen te nemen.

Je weet perfect waar je mee bezig bent, je bent professioneel en geeft goede tips mee naar huis.

Voor mezelf is het niet altijd gemakkelijk om over bekkenbodem klachten te praten en al helemaal niet te behandelen. Evelien doet dit perfect, op het gemak en professioneel.

Review door JVD

Je krijgt 5 op 5 van mij, omdat je technieken heel correct worden uitgevoerd en je hebt het gevoel dat je alles ernstig neemt. Je voelt je geen nummer je blijft een persoon.

Review door NV

Vriendelijk, vol goede raad, al veel hulp gehad door haar flinke massage, voor mij 10 op 10!

Review door JD

Bij Evelien word je altijd gesoigneerd. Een straffe madam met veel kennis van de job. Daar kom je gewoon happy en ontspannen buiten. ZEKER een aanrader. Doen is ervaren en blijven. TOP!!!

Review door HDB

Bij mijn bezoek aan de gynaecoloog kreeg ik een voorschrift mee voor de bekkenbodemspieren, om die te leren ontspannen. In eerste instantie was ik niet van plan daar iets mee te doen, ik had dat probleem al zolang.

Tot ik op Facebook “ Relieve” tegenkwam. Ik dacht eens bellen voor een afspraak kan geen kwaad en dan zie ik wel.

Ik voelde me direct op mijn gemak bij Evelien en ben heel blij dat ik de stap gezet heb.

Review door AV