Welkom bij praktijk Relieve

Praktijk Relieve biedt verschillende behandelingen aan die letterlijk voor 'relieve' of 'verlichting' van geest en lichaam zorgen. 

U kunt bij Kinesitherapeut Evelien of Psychotherapeut Geertrui terecht!
Evelien 3

Kinesitherapeut Evelien Vanwalleghem

 • Een persoonlijke aanpak: in deze praktijk krijg je een behandeling aangepast aan jouw doelstelling. Er wordt samen met jou gezocht naar een oplossing voor jouw klachten.
 • Een kwalitatieve behandeling: dankzij de verschillende opleidingen kan er met een ruime blik gekeken worden naar de klachten, hierdoor word je als patiënt zo compleet mogelijk geholpen.
 • Samenwerking met andere kwaliteitsvolle disciplines: wanneer nodig wordt er overlegd met andere disciplines zoals arts, osteopaat, kinesitherapeut, psycholoog, ...
 • Zelfstandigheid van de patiënt: door middel van oefeningen en adviezen kan je jouw gezondheid weer in eigen handen nemen en vertrouwen krijgen in jouw lichaam en geest.
 • Eerlijkheid: door een vertrouwelijke sfeer te creeëren kunnen alle vragen gesteld worden en zal er eerlijk antwoord gegeven worden.
 • Aandacht voor de oorzaak van de klacht: via een grondig vraaggesprek en lichamelijk onderzoek wordt getracht de oorzaak te vinden van de klachten en worden stoornissen in het lichaam opgespoord. Daarnaast wordt het lichaam als één geheel gezien en wordt er gekeken of er andere factoren mee de oorzaak zijn van de klacht.
 • Een rustige gespreksruimte en een ruime, ingerichte oefenzaal
Geertrui 4 (1)

Psychotherapeut Geertrui De Leersnijder

Ik ben Geertrui De Leersnijder, mama van twee zonen en psychotherapeut voor jongeren.

 • Opleiding: Ik volgde een vierjarige opleiding psychotherapie en een specialisatiejaar jeugdpsychotherapie.
 • Cliëntgerichte hulp: Ik luister graag eerst naar jouw verhaal en hulpvraag. Bij jongeren volgt daarna een oudergesprek om een ruime blik te krijgen. De cliënt staat altijd centraal.
 • Samenwerking: Op vraag kan er in overleg gegaan worden met artsen, psychiaters, scholen, CLB’s of andere instanties.
 • Visie: Jongeren zijn enorm veerkrachtig. Tegenslagen en moeilijkheden horen bij het leven, net als de mooie momenten en de onverwachte meevallers. Iedereen heeft zijn eigen sterktes en talenten. Die liggen soms zo diep ondergesneeuwd dat we ze niet meer zien. Als psychotherapeut help ik deze talenten terug te vinden en te versterken. Zo groeit het zelfvertrouwen en de kracht om met tegenslagen om te gaan.
 • Werkwijze: Ik luister empathisch en ga via creatieve verwerking op zoek naar verdieping en opluchting. We gaan samen op zoek naar wat maakt dat het soms moeilijk loopt. Gaandeweg ontdekken we welke mogelijkheden er zijn om groei opnieuw mogelijk te maken. We focussen dikwijls op ons zelfbeeld, mensbeeld en wereldbeeld en gaan die opnieuw positief vormgeven.
 • Troeven van Relieve: Relieve heeft naast het therapielokaal een grote sportruimte. Als het nuttig is kunnen daar technieken om te ontspannen en te ontladen in alle veiligheid uitgeprobeerd worden. Deze kunnen later gebruikt worden om zelf te gebruiken buiten de sessies.
 • Hoop: Samen gaan we op weg naar een toekomst waarin jongeren terug stralen en in zichzelf geloven.

Locatie & accomodatie

Stationsstraat 68, 8470 Gistel

Interesse in het huren van oefenruimte of praktijkruimte?

Contacteer mij gerust om meer te weten te komen over de mogelijkheden!

Dit is wat onze patiënten over ons zeggen

Deskundig in het toepassen van haar vakcompetenties. Begeleid, beredeneerd, doelgerichte aanpak.

Review door VH M-TH

Graag wil ik Evelien bedanken, niet alleen voor de goede behandelingen maar ook voor de steun. Voor dat duwtje in de rug dat ik nodig had om de verdere stappen te nemen.

Je weet perfect waar je mee bezig bent, je bent professioneel en geeft goede tips mee naar huis.

Voor mezelf is het niet altijd gemakkelijk om over bekkenbodem klachten te praten en al helemaal niet te behandelen. Evelien doet dit perfect, op het gemak en professioneel.

Review door JVD

Je krijgt 5 op 5 van mij, omdat je technieken heel correct worden uitgevoerd en je hebt het gevoel dat je alles ernstig neemt. Je voelt je geen nummer je blijft een persoon.

Review door NV

Vriendelijk, vol goede raad, al veel hulp gehad door haar flinke massage, voor mij 10 op 10!

Review door JD

Bij Evelien word je altijd gesoigneerd. Een straffe madam met veel kennis van de job. Daar kom je gewoon happy en ontspannen buiten. ZEKER een aanrader. Doen is ervaren en blijven. TOP!!!

Review door HDB

Bij mijn bezoek aan de gynaecoloog kreeg ik een voorschrift mee voor de bekkenbodemspieren, om die te leren ontspannen. In eerste instantie was ik niet van plan daar iets mee te doen, ik had dat probleem al zolang.

Tot ik op Facebook “ Relieve” tegenkwam. Ik dacht eens bellen voor een afspraak kan geen kwaad en dan zie ik wel.

Ik voelde me direct op mijn gemak bij Evelien en ben heel blij dat ik de stap gezet heb.

Review door AV